web statistics
Skip to main content

Organza zijden sjaal, zeer zacht mooi rood, 42 x 180 cm.

Organza is in het begin een beetje stijf wat een chique effect geeft als je de sjaal om je lichaam drapeert. Heel geschikt voor bruiden, moeders van bruiden en andere chique gelegenheden. In de loop van de tijd en na wassen wordt de sjaal iets soepeler doordat de natuurlijke lijm uit de zijden draad verdwijnt.

Iedere zijde heeft zo zijn eigen kwaliteiten: organza houdt zijn vorm dus… in tegenstelling tot chiffon, dat valt soepeler, is licht en blijft zweven. Het valt nog niet zo soepel als bv satijnzijde. Dat heeft de zwaarte in zich om hele mooie vallende drapages te maken. Chiffon en organza zijn daar net iets te licht voor.

Wat je ook heel vaak ziet is dat een organzasjaal bij een sportief gestreept T-shirt gedragen wordt. Je kunt het sjaaltje een aantal keer omslaan en er een mooie knoop inleggen… oneindig veel mogelijkheden… zie alle foto’s voor de voorbeelden.

Deze maat organzasjaal is in bijna alle kleuren, die je wilt en/of bij je kleding passen, te bestellen. Alles in voorraad is binnen een dag bij je (afhankelijk van PostNL)… de aparte bestellingen duren iets langer in overleg. Nooit meer dan een week voordat je de sjaal ontvangt.

Ik geef altijd advies over de kleuren als je dat vraagt. Staan ze mooi bij je of bij de kleding waarbij het moet horen? En dat zonder er meer voor te rekenen.