web statistics
Skip to main content

Echte zijde organza sjaal, zeegroen, emerald, turquoise, pastelkleuren. Puur handwerk, handgeschilderd, deze sjaals kunnen in elke gewenste kleur gemaakt worden. Heel geschikt voor de moeder van de bruid of de bruid zelf. Ook andere chique gelegenheden... of gewoon casual... alles kan...  Mail of app me met de gewenste kleuren die je op internet vindt... en ook van de foto's van de kleding waar het bij moet passen. 225 x 20 cm. Glas in lood effect doordat het zwart afgezet is. Deze kleuren staan leuk op een van de kleuren die in de sjaal zitten maar ook op blauw, groen, wit, offwhite, zwart etc.

Organza is in het begin een klein beetje stijf wat een chique effect geeft als je de sjaal om je lichaam drapeert. In de loop van de tijd en na wassen wordt de sjaal iets soepeler doordat de natuurlijke lijm uit de zijden draad verdwijnt.

Iedere zijde heeft zo zijn eigen kwaliteiten: organza houdt zijn vorm dus… in tegenstelling tot chiffon, dat valt soepeler, is licht en blijft zweven. Het valt nog niet zo soepel als bv satijnzijde. Dat heeft de zwaarte in zich om hele mooie vallende drapages te maken. Chiffon en organza zijn daar net iets te licht voor.

Wat je ook heel vaak ziet is dat een organzasjaal bij een T-shirt gedragen wordt. Je kunt het sjaaltje een aantal keer omslaan en er een mooie knoop inleggen… oneindig veel mogelijkheden… bij een jasje, trui, jurk, overjas etc…  Je kunt het geheel chique, feestelijk, sportief of zakelijk maken… het is maar net waar je het bij draagt… Bij te warm weer voelt dit sjaaltje nog steeds heel comfortabel en zie je er toch nog tip top uit…

Deze sjaaltjes verf ik in Nederland (Ineke). Painted in Holland dus..

Ik geef trouwens altijd graag advies over de kleuren als je dat vraagt. Staan ze mooi bij je of bij de kleding waarbij het moet horen? En dat zonder er meer voor te rekenen. Of hou je kledingstuk bij deze foto en kijk of het een goeie match is.