web statistics
Skip to main content

Organza zijde met katoen, ruitje, 40 x 188 cm, roodbruin, in het begin is de organza een beetje stijf wat het overigens een chique uitstraling geeft. Staat leuk bij een sportief chique emsemble. Combineer het met lichtblauw, turquoise, petrol, offwhite, donkerblauw of andere kleuren. Ook chique bij een overjas bij mannen of vrouwen.

Ik geef altijd advies over de kleuren. Staan ze bij je en staan ze bij de kleding waarbij het moet horen.... en dat zonder er meer voor te rekenen.

Maak deze sjaal bv. met zo'n dubbele knijper vast als je 'm als stola draagt.

Organza is in het begin stijf wat een chique effect geeft als je de sjaal om je lichaam drapeert. Heel geschikt voor bruiden, moeders van bruiden en andere chique gelegenheden. In de loop van de tijd en na wassen wordt de sjaal iets soepeler doordat de natuurlijke lijm uit de zijden draad verdwijnt.

Iedere zijde heeft zo zijn eigen kwaliteiten: organza houdt zijn vorm dus… in tegenstelling tot chiffon, dat valt soepeler, is licht en blijft zweven. Het valt nog niet zo soepel als bv satijnzijde. Dat heeft de zwaarte in zich om hele mooie vallende drapages te maken. Chiffon en organza zijn daar net iets te licht voor.