web statistics
Skip to main content

Corona en de kleine ondernemers die het straatbeeld kleuren

Corona betekent kroon in het Spaans. Meestal wordt kroon in andere verbanden gebruikt…. De kroon op je werk en zo……. In dit geval worden vele kronen van het hoofd gestoten in Europa en verder in de wereld als we massaal gaan omvallen …. Ik hoop dat we echt voor elkaar gaan zorgen, ook in economische zin, elkaar de kroon opzetten, elkaar de eer bewijzen dus. Alle kleinere ondernemers die hun stinkende best doen om te overleven en het jou graag naar de zin maken.

Mijn atelier blijft gewoon open via de webwinkel en de bestellingen worden dezelfde dag nog op de post gedaan zodat het in ieder geval in Nederland meestal de dag erna bezorgd wordt bij jou. Persoonlijke bezoeken in het atelier gaan in overeenstemming met de richtlijnen van het RIVM. De eventuele open dagen vinden voornamelijk plaats in de buitenlucht. We hebben heel veel ruimte buiten, met vele bomen, dus dat is veilig voor je.

Natuurlijk neem ik alle veiligheidsmaatregelen om alles veilig te verpakken. De pakjes worden meestal track-trace verstuurd zodat die gewoon in je brievenbus terecht komen. Een handtekening is niet nodig. De grotere pakketjes worden op een veilige manier door de postbode aangeboden.

Het is een zeer ongewone tijd, zoiets hebben we nog nooit meegemaakt in ons leven. De andere kant is dat nu alles even tot rust komt. Een heleboel dingen hoeven even niet meer. Dat is wel heel fijn. Je even overgeven aan dat wat er is……kiezen voor vertrouwen en liefde i.p.v. angst. Met een open blik voor alles wat echt belangrijk is rond je heen. Hopen dat uit deze crisis mooie nieuwe dingen geboren zullen worden. We zijn nu in ieder geval goed wakker geschud... Ik zag op tv ook plaatjes van minder luchtvervuiling in vele gebieden. Het is dus ook goed voor de aarde. Even een adempauze. De ratrace is eventjes gestopt……behalve voor de vitale beroepen dan. Voor die mensen neem ik echt mijn petje af... Chapeau... Zij dragen als het ware even de hele wereld. De kroon op hun werk...

Wil je graag iets speciaals bestellen op kleur, doe dat dan via de mail of WhatsApp. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Dat laatste gaat het snelst. Het over en weer sturen van foto’s van je kleding en eventueel jezelf om de juiste kleur te bepalen werkt perfect op deze manier. Je weet dat ik voor dezelfde prijs ook altijd kijk of e.e.a. bij jou staat. Een soort kleurenanalyse dus. Je mag ook altijd langs komen.

Ik hoop van harte dat jullie mij en andere (kleine) lokale bedrijven blijven steunen, vooral in deze zeer moeilijke tijden. (Ik heb zoveel prachtige nieuwe sjaals in mijn collectie; meer dan 1000... Plus de sjaals die ik nog voor je kan maken en verven). Het mooie is dat het geld dan ook in onze eigen economie blijft circuleren en niet in de zakken komt van megabedrijven die toch al te veel hebben en niet zo veel op hebben met onze gezondheid en die van de aarde en zo. Hier zou je kunnen spreken van anderen naar de kroon steken, zijn best doen anderen te overtreffen. Laten we in de wereld alsjeblieft voor iedereen een plekje vrij houden om je ding te doen en hiermee je geld te verdienen.

Waarom kopen we eigernlijk bij Ali-Amazon-Bol? Deze bedrijven betalen geen of weinig belasting en koppelen hun naam nooit aan lokale evenementen d.m.v. sponsoring. De eigenaar van Amazon bezit 200 miljard... en toch zijn er geen goede werkomstandigheden in zijn bedrijven. Als je er iets van durft te zeggen wordt je ontslagen... slecht teken... Het geld verdwijnt uit ons land en dat schaadt onze economie. Onze lokale MKB zorgt voor het grootste deel van de werkgelegenheid. Dat is ook einde verhaal als je bij de megabedrijven uit het buitenland blijft bestellen. De lokale kleine bedrijven kunnen geen druk uitoefenen op pandeigenaren om de huur te verlagen zoals grootwinkelbedrijven dat doen. Hoewel de grote jongens (eigenaren vastgoed) wat mij betreft wel een duitje in het zakje mogen doen. Onze lokale ondernemer wil geen betalingstermijnen verlengen of uitstel van betaling. Iedereen heeft de verhalen gehoord van de kledingbedrijven die hun leveranciers in het Oosten gewoon laten vallen. Dat komt ooit als een boemerang naar ons terug... De kleine ondernemer wil alleen maar klanten...... Vooral tijdens deze coronacrisis is het belangrijk dat we elkaar blijven ondersteunen. De moraal van het verhaal: laat het nooit zover komen dat de macht onevenredig in handen komt van enkele personen of bedrijven. Zij hebben namelijk ook de politiek in hun zak. De zgn. vijfde macht heet dat geloof ik. Ik ben het boek "Pieter Daens, of hoe in de negentiende eeuw de arbeiders van Aalst vochten tegen armoede en onrecht" van Louis Paul Boon aan het lezen. Dit boek is ook verfilmd: "Daens" met Jan Decleir in de hoofdrol. In het woord vooraf kun je dit lezen: "Misschien dat het een weinig zijn nut kan hebben, voor wie een vergelijking wil maken met de sociale en politieke strijd van vandaag.....of van morgen."

Het coronavirus heeft blijkbaar zijn oorsprong op plaatsen waar teveel dieren zijn... Ik hoop dat de betreffende overheden hier nu eindelijk strakkere normen voor gaat hanteren en ook handhaven... Ik hou mijn hart vast... Ook in 2013 was er al een sars-uitbraak met datzelfde land als origine. Deze gebeurtenis spant de kroon... Dit is het toppunt. Laat er alsjeblieft niet een tweede groter toppunt komen. Dit kan de wereld niet meer aan.

Zorg goed voor jezelf, dan kun je ook goed voor een ander zorgen! Blijf gezond! Dat is mijn enige wens!